springamilen.blogg.se

Vi är ett äkta par i våra bästa år som lever ett gott liv men alldeles för länge har prioriterat bort fysisk träning. Här följer du vår resa från soffpotatisar till fräscha paret som springer en mil.

Tre veckor! Bara nio kvar till milen!

Publicerad 2013-04-26 18:52:53 i Allmänt

Direkt efter jobbet pass 3 vecka 3. 12 min joggning x 2. Före maten - men det blev till att grunda med en avokado.
 
Hade som längst joggat 5 min i sträck i de tidigare passen så det kändes som en någorlunda utmanande tanke att pusta fram i hela tolv minuter och sen tolv till. Men det gick bara bra! Vi behövde inte gågga vilket hade varit tillåtet. Vi tyckte till och med att vi kunde ha joggat alla minuterna på en gång i värsta fall. Det ska vi förresten klara om några veckor bara. Då är det 25 min i sträck. Det känns inte omöjligt alltså!
 
Men det var nära att vi hade fått lov att jogga i 12 miles (=2 mil)  idag vilket hade varit i längsta laget... Hurdå? Jo jag riggade SpringBehållaren (RunKeeper-appen alltså) med dagens pass och körde igång. Efter de 5 minuternas uppvärmning tillkännagav rösten ur Stefans ficka att det var dags att köra igång: "Steady... twelve ... miles". Tur att vi hörde det sista annars hade vi ju hamnat i Knivsta. Jag insåg snabbt att jag hade satt fel enhet på de tolv minuterna. Den trodde alltså att vi hade tänkt springa 12 miles och inte tolv minuter. Som gammal systemutvecklare kan man tycka att det borde finnas någon typ av rimlighetskontroll på det användaren försöker registrera?
 
För tre veckor sen när vi satte igång var det ju jobbigt att klara 4 minuter i sträck. Härligt att få feedback på ansträngningarna genom att märka att det går lättare redan! Och nu är det vackert väder också! Och vi ska strax beställa pizza!

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-04-28 17:52:07

Spring inte ett endaste dugg mer än programmet säger! Står det gågga så gågga ... Det är ju så att senor och leder behöver längre tid på sig att komma i form än lungor och muskler. Så ni inte blir skadade ! Och så är det ju fantastiskt att nu känner att ni klarar och vill mer- det är så det ska kännas . Då blir det kul hela vägen. Lycka till med vecka 4! Ska vi anmäla oss till nåt kul lopp tillsammans?

Postat av: Sara

Publicerad 2013-04-28 17:53:45

Glömde skriva mitt namn i kommentaren ovan..

Postat av: Charlotta

Publicerad 2013-04-28 22:25:58

Nejdå vi sprang inte mera än vi skulle...! Tack för alla goda råd. Ja!! visst det vore kul att springa nåt lopp! Tjejmilen är det ju tänkt men nåt lite kortare kanske innan dess?? Har du något på förslag?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela